29 Eylül 2009 Salı

Bol Bol Salata...

Galiba bu aralar yemeği, tatlıları çok kaçırıyorum:):):)
Ne dersiniz hadi değişik değişik yeşil salatalar yapalımda, bol limonlu, zeytinyağlı şöyle bir güzel yiyelim!!!






28 Eylül 2009 Pazartesi

Birsen Annemin Tatlısı!!!

Elmalı, cevizli, muhallebili!!!!Nefis:)
Tarif yakında...






25 Eylül 2009 Cuma

Anneciğimin Ellerine Sağlık:)


Ne diyebilirim ki !!!Annem yine döktürmüş:)
Menümüzde neler var neler;
*Tavuksuyu Çorba
*Zeytinyağlı Yaprak Sarma
*Zeytinyağlı Taze Fasulye
*Yoğurtlu Patlıcan Kızartma
*Közlenmiş Patlıcan Salata
*Mevsim Salata
*Şehriyeli Pilav
*Toprak Kapta Fırın Köfte
*Karışık turşu
*Ev baklavası
Daha anneciğimden öğreneceğim çokkkkkkk şey var:):):)












































18 Eylül 2009 Cuma

Çok Beğendim paylaşmak istedim:)Apple and Pumpkin Pocket Pie Molds

Mutfaktaki yeniliklerin sonu yok!!!
Kalıplar harika bence:) Elmalı,Balkabaklı...Yanında da bir top dondurma nefis olabilir:)
Bu yeni bir ürün ;fiyatı da 9,95 euro muş...http://www.williams-sonoma.com/products/b318/index.cfm?pkey=cnew%2Dbakeware













15 Eylül 2009 Salı

Hayırlı Kandiller ve Son İftar Sofraları için Öneriler...

Artık ramazanın son günleri...Son iftarlar...Son bir kaç öneri;
*İftariyelikler:)
*Mercimek Çorbası
*Közlenmiş Patlıcan Salatası
*Sarımsaklı Yoğurtlu Mantar Kavurma
*Mevsim Salata
*Baharatlı Sirke Soslu Tavuk
*Kremalı Patates
*Pilav
*Kaymaklı Ekmek Kadayıfı-Fıstık Sarma

Tavuk ve Mantar Tarifini yazıyorum bu defa;
MANTAR KAVURMA
Çok pratik, çok lezzetli benden söylemesi:) Misafirlerim için en çok hazırladığım tariflerden...Miktar yazmıyorum kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Ben 3-4 kişi için yarım kilo mantar kullanıyorum. Mantarlar temizlenip, hazırlandıktan sonra 4 bölünüp, teflon tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirilir, suyunu iyice çektikten sonra zeytinyağı, tuz ve toz kırmızı biberle 1-2 dk kavrulup soğumaya bırakılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve ufalanmış patates cipsi ile karıştırılarak servis edilir.
BAHARATLI SİRKE SOSLU TAVUK
Bu tarifi aslında tavukla ilk defa deniyorum, orjinali kontrfile ile hazırlanıyor. Harika bir sonuç yumuşacık bir lezzet...
*5 Parça Tavuk Bonfile veya Kontrfile
*1 Diş Sarımsak
*1 Tatlı Kaşığı Kekik
*1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
*3 Çorba Kaşığı Sirke (1 tatlı kaşığı balla karıştırılmış) &Elma sirkesi tavsiye edilir.
*1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*Tuz-Karabiber
*2-3 domates (kabukları soyulup, doğranmış ve püre haline getirilmiş)
Et parçalarını bir kaba koyup, sarımsaklar, kekik, pul kırmızıbiberi üstlerine serperek, ballı sirkeyi gezdirin ve buzdolabına kaldırıp, etleri ara sıra altüst ederek 1-2 saat bekletin. Bekletme süresi dolunca tencereyi buzdolabından alıp, etleri bir tabağa çıkarın. (tencerede kalan baharatlı karışımı saklayın)Domates püresini, etlerin bekletildiği baharatlı karışıma ekleyip karıştırın. Zeytinyağını teflon tencereye koyup, yağı kızdırın. Yağ kızınca etleri koyup, her iki yanlarını 1 'er dakika kızartın. Üstlerine tuz ve karabiberi serpip, tenceredeki domates püreli karışımı ekleyerek, tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısıp, tavukları sosun içinde 35-40 dk kadar pişirin. Tavuk eti daha çabuk piştiği için 35-40 dk yeterli ancak kırmızı etler için 50-55 dk pişirilmesi gerekiyor.
Tatlılar kuzenden:)
Eeeee üzerine türk kahvesi ve tatlıların yanına bergamotlu çay tavsiye ediyorum...
Afiyet olsun:)



































11 Eylül 2009 Cuma

2010 Kültür Başkenti İSTANBUL!!!

Dün yazacaktım inanın elim gitmedi...Galiba sözcükler çok yetersiz kalıyor bu yaşadıklarımız karşısında:( Hiç yoktan hayatını kaybeden, ne olduğunun farkına bile varamadan yitip giden hayatlar!!! Yaşadıklarımız gerçek, bugün 3. gün ve ben ortalarda sorumluluk üstlenen ve gerçekten bu olaylardan bir ders çıkaran kimseleri göremiyorum...Nasıl bir toplum olduk anlamak mümkün değil...Ne kadar günlük yaşıyoruz, hayat telaşından gelecek için umut beslemeye zaman bile yok...Bir kaç gündür yaşananları, üzülüp geçti bile çoğumuz... Benim farkına vardığım şey ülkem için, günden güne daha zor günlerin bizi bekliyor olması...
Bu arada yaşanan sel felaketi sonucu ne kadar çok kimyasal maddenin suya karıştığının, dereler ile denize ulaştığının, toprağa bulaştığının ve suyun buharlaşması sonucu bu zehirli atıkları nasıl soluyacağımızın farkında mısınız?







9 Eylül 2009 Çarşamba

İftar Menümüz...

İftar Menümüz;
İftariyelikler:)
Mercimek Çorbası
Hünkar Beğendi
Pilav
Kıymalı, Bezelyeli Börek(Anneciğimin ellerine sağlık:)
Fırında Kremalı Patates
Mevsim Salata
Yoğurtlu, Mayonezli Havuç Güzeli:)
Cevizli, pembe narlı Güllaç
*Pembe nar ne diye soracak olursanız, aldığım narın taneleri kırmızı değil açık pembe çıktı şansıma,ilk önce hayalkırıklığı yaşasamda güllacın üstüne pek bi yakıştı:) Oldu sana pembeli güllaç...
Kalabalık bir masada sevdiklerimizle iftar yapmanın tadı bir başka...Aslında menümüzün pek bir önemi yok, keyifli muhabbetler herşeye değer:):):)
Bu arada güllacın fotoğrafı yok malesef:( Servis heyecanıyla unutmuşum...İçine doğal gül suyuda ekliyorum nefis oluyor...




























8 Eylül 2009 Salı