31 Ekim 2009 Cumartesi

Elmalı Kek

Tam mevsimi:) Kekinde mevsimi mi olur canım!!! Neden olmasın!Bol bol taze ceviz, yeşil elma ve tarçın...
Malzemeler;
*2 büyük yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı süt
*2 elma
*1 su bardağı ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*aldığı kadar un...
Yapılışını yazmıyorum, diğer yaptığım elmalı kekten farkı elmaların küp küp doğranmış olması, kesinlikle sonuç böyle çok daha iyi...







27 Ekim 2009 Salı

NEFES!!!

Unuttuysan hatırlayacaksın!... "Nefes" vizyonda...

Filmin sloganı herşeyi anlatıyor bence, söylenecek fazla söze gerek yok...
40 askerin hikâyesinin anlatıldığı "Nefes: Vatan Sağolsun"...
Çok etkileyici, mutlaka izleyin...
http://www.nefesfilm.com/
Oyunculardan arkadaşım Onur Gürsoy'a , harika bir iş çıkardıkları için teşekkür ediyorum ve bundan sonrası için başarılar diliyorum...


26 Ekim 2009 Pazartesi

Mutfaktayız!!!










































































































21 Ekim 2009 Çarşamba

19 Ekim 2009 Pazartesi

Elmalı, Cevizli Kek...

Afiyet olsun...
Tarif pelince lezzetlerden...
Teşekkürler:)
Benim kalıbım malzemeye göre küçük olduğu için 4 tane de nefis top kekim oldu...
*Tabi küçük kalıpların pişmesi süresi için 30-35 dk yeterli oldu, tarifteki gibi büyük kalıbı 50-55 dk kadar pişirmemiz gerekiyor.
http://pelincelezzetler.blogspot.com/2009/10/elmal-kek.html

Dekorasyon önerilerine devam...Designer Bedding by Calvin Klein


16 Ekim 2009 Cuma

Bugün Dünya Gıda Günü!!! DÜNYANIN HALİ: BİR MİLYAR AÇ, BİR MİLYAR OBEZ...

Serdar Akinan 16/10/09 Akşam Gazetesi'nden...
http://www.aksam.com.tr/2009/10/16/yazar/14756/serdar_akinan/dunyanin_hali__bir_milyar_ac__bir_milyar_obez.html

Dünyanın hali: Bir milyar aç, bir milyar obez...
Yanlış okumadınız... Bilgi doğru...Dünyamız üzerinde küresel sistemin ne denli mükemmel işlediğini ispatlayan bir veri bu...Modernite fazlasıyla adil.Şimdi size çarpıcı birkaç satır aktarmak istiyorum.BM Gıda Programı Başkanı Josette Sheeran, geçenlerde çok önemli bir açıklama yaptı: 'Gıda piyasaları, ülkelerin vatandaşlarını doyuracak gıda üretemediği ya da satın alamadığı bir noktaya gelebilir' dedi.Örnek mi? Onlarca var...Mesela, Guatemala'da açlık yüzünden 'ulusal felaket' ilan edildi. Binlerce insan açlıktan ölüyor.Devlet Başkanı Alvaro Colom, 'Gıda var ama sorun, açlık çeken insanların gıda alacak paralarının olmaması' demiş.40 yıl sonra dünya dokuz milyar olacak.Uzmanlar şu soruya yanıt bulmaya çalışıyor:'Altı milyar insanı güçlükle beslerken, dokuz milyar insanın karnını nasıl doyuracağız?' Mesela gıda olmaması mı? Elbette hayır...Şu anki nüfusu besleyebilmek için gereğinden çok daha fazla üretim yapıyoruz.Bakın bir uzman ne demiş:'Dünyada, gıda maddesi satın alamayacak kadar yoksul olduğu için açlık çeken neredeyse bir milyar insan bulunuyor ve aynı zamanda kısmen kalkınmakta olan ülkelerde, bir milyar obez insan yaşıyorsa, o zaman bir şeylerin doğru olmadığı çok aşikar. Bu, tüm tarım sisteminin kontrol dışı ve dengesiz olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla modern tarımcılık gelecekte bizi yeterli besleyemeyecek. Tüm sistemi değiştirmeliyiz.'Bakın bir başka uzman ne diyor:'Küresel gıda krizi ve gıda kıtlığının yaşandığı dünyamızda gıda maddelerinin yüzde 30 ya da 40’ını da çöpe attığımıza çok fazla dikkat edilmiyor. Üretim ya da pazarlama sürecinde çok fazla gıda maddesi kaybediliyor.'Mesele hakikaten çok boyutlu...Çok vahim.Sistem o kadar muhteşem ki, insanlık, deli gibi üretiyor ve deli gibi tüketiyor.'Batı' tüm değerleriyle çökerken obeziteden çatlıyor.'Doğu' ise dünyaya tutunmaya çalışırken açlıktan ölüyor.Peki, durup dururken neden bunları yazdım?Biz hem 'Doğu' hem 'Batı'yız ya...Bugün Dünya Gıda Günü...Çok farkında olmayabilirsiniz. Afiyet olsun efendim.

Çok tatlılar bayıldım:)Funny Kids Bedding By Selene&Gaia

Selam!!!
Bloga yeni kayıt girmeyeli 10 günü geçti...Yeni tarifler var ama yapmaya zaman yok, yaptıklarmında fotoğraflarını çekemedim aceleyle yedik bitti:):):)
Ama bugün gezinirken nette bakın ne cici şeyler buldum!!!Tam benim tarzım bakmayın siz her ne kadar profilde 27 yaşında yazdığına, bu arada 28 oldum!!!(En yakın zamanda değişecek!)Bayılırım ben böyle kuzulu, inekli, eşekli, tavşanlı cicilere...arkadaşlarım bilir kaç tane kuzulu, eşekli, inekli pijamam, geceliğim olduğunu:):):)

Çok beğendim cicileri,sizinle de paylaşmak istedim...