28 Aralık 2009 Pazartesi

24 Aralık 2009 Perşembe

Havuç, Karnıbahar, Sarımsaklı Yoğurt Üçlüsü!!!

Karnıbahar yemeği yapmak için alınmış karnıbahar göze biraz çok gelince, böyle sağlıklı bir çeşit çıktı ortaya:)
Havuçlar da haşlanınca inanın çok lezzetli oluyor!!!
Masa da hem çeşit olarak çok güzel görünüyor, hemde çok lezzetli oldu, bol sarımsaklı yoğurt tavsiye edilir...
Karnıbahar ve havuçları haşlayıp, üzerine bol sarımsaklı yoğurt hepsi bu!!!Sonradan aklıma geldi benim havuçları dekoratif doğrayıp tabağınıza renk katabilirisiniz...


20 Aralık 2009 Pazar

Ciğer Tava...

Ben her zaman Edirne Ciğerini tercih ederim ama evde yapmak ne mümkün!!! Yaprak ciğer ayrı bir ustalık işi...Ve yanında acı kuru biber tava!!!Neyseki artık Edirne'ye gitmeye gerek yok,bu lezzet için avm lerde Kırkpınar Edirne Ciğercisi'ne gidip bir güzel yiyebilirsiniz...Ya da Ataşehir'de Edirne Ciğercisi var, çok lezzetli tavsiye edilir...
Bu kadar muhabbetten sonra, gelelim benim Ciğer tavama...
Geçenlerde yaptığımda galiba fazla kızartmıştım, ama bu defa daha yumuşak ve lezzetli oldu:) Yanında biber kızartması çok yakışıyor bence...
Unlayıp, bol kızgın yağda kızartıyoruz...Tarif bu kadar:)
Afiyet olsun...






16 Aralık 2009 Çarşamba

Kahvaltı Önerileri!!!

Tabiki haftasonu için:)
Omlet için eşime teşekkürler!!!

Hemen börek tarifini yazıyorum;
Malzemeler
*4 yufka
*Beyaz peynir
*Süt
*Yoğurt
*Zeytinyağı
*1 Şişe Maden suyu
*Tuz-Çörekotu
*1 yumurta
Süt, yoğurt, zeytinyağı,tuz ve maden suyu ile karışım hazırlıyoruz. Aslında sadece sütte kullanabiliriz ben bu defa 1 kaşıkta yoğurt ilave ettim. Yufkamızı masaya seriyoruz karışımımızdan üzerine bir miktar sürdükten sonra, diğer yufkayı da üzerine seriyoruz ve birbirine yapışan 2 yufkayı altıya bölüyoruz.Diğer 2 yufka içinde aynı işlemi yaptıktan sonra, klasik geniş tarafına peynirimizden koyup sarıyoruz.Sardığımız böreklerimizin üzerine ,kalan sütlü karışımdan sürüyoruz, burda bir kaşık daha yoğurt ilavesi yapabiliriz karışıma. 1 gece dolapta beklettikten sonra , pişireceğimiz zaman üzrine isteğe bağlı yumurta sarısı sürebilirsiniz. Çörekotunu da unutmuyoruz! Pazar kahvaltısı için süper oluyor:) Afiyet olsun...

13 Aralık 2009 Pazar

Arkadaşlarla Çay Keyfi ve Acele Çekilmiş Fotoğraflar:)

Çok güzel bir haftasonu oldu:)
Hemen menümüzü yazayım;
*Fındıklı Truff
*Tarçınlı Elmalı Kek
*Paçanga Böreği
*Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası
*Patates Salatası
Hepsi bilindik tarifler ama blogumda bulunsun yarın tarifleri yazarım...!
Truff;
200 gr. çikolata
200 ml. çiğ krema(1 küçük paket)
1 bardak ceviz veya fındık
1 paket kakolu kek(eğer evinizde ev yapımı varsa 4-5 dilim)
Küçük bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıyoruz ve altını kapatıp içine çikolatalarımızı ekleyip erimesini sağlıyoruz. Kekimizi blendırdan geçirip karışıma ekliyoruz ve son olarak fındık parçalarını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir gece dolapta bekletip servis yapmadan önce şekil verip, toz kakao, hindistancevizi, fındık, ceviz parçalarına bulayabilirsiniz.
Birde çok lezzetli, pratik patates salatasını yazayım;
4-5 patates
3 küçük salatalık
mayonez
tuz-karabiber
Süsleme için, maydanoz, pulbiber.
Patateslerimizi haşlayıp patates ezici ile eziyoruz, püre kıvamında olmaması gerekiyor, patatesler çatala gelecek şekilde. İyice soğuduktan sonra,içine 3 salatalığımızı kabuklu şekilde rendeliyoruz. Görüntü açısıdan önemli!Mayonez, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kabımıza alıp, üzerini mayonez, pulbiber, maydanoz ile süslüyoruz.Afiyet olsun:)




























9 Aralık 2009 Çarşamba

Çinekop...

Fotoğrafları akşam yayınladım bugün yazarım diye, öğlen oldu ben ancak açabiliyorum blogumu...
Daha önce de yazmıştım, bizim evde balık her zaman fırında pişiyor! Kızartma veya ızgara sevmediğimizden mi kesinlikle hayırrrrrrrr:)Kızartma çok zor geliyor sonra temizliği falan, ızgara yapacakta zaman yok malesef!!!Neyse ben genelde folyo da buğulama tarzı falan yapıyordum şimdi yeni tarzım bu ne hafif kızartma tadında:):):)Böylesi çok kolay demiyorum da, böylesi çok sağlıklı diyorum...Kandırmaca işte:)Çok pratik, temizlenmiş balıkları iyice yıkayıp, haif zeytinyağı(çok çok az) ve tuz ile harmanlayıp yağlı kağıt tepside pişiriyorum. Balıklar fırındayken güzel bir salata, roka, kıvırcık,turp, havuç bol limonlu bir sos ile....Eeeee daha ne olsun...Nefis...






8 Aralık 2009 Salı

Coco Avant Chanel...

Çok beğendim...





























Kemik Suyu Çorba

Havalar soğuk, ne yapmalı bol bol çorba:)
Ama şimdiden söylemeliyim çok lezzetli ama sirke ve sarımsaklı olduğu için haftasonu için önerilir:):):)
Malzemeler; Ölçü vermiyorum miktarı isteğinize bağlı ayarlayabilirsiniz.
*Kaynatmak için kemik
*1-2 çorba kaşığı un
*1 yumurta
*yarım limon
*sarımsak
*sirke
*tuz
İlk önce kemikleri düdüklü tencerede kaynatıyoruz.Et suyu hazırlarken kullandığımız defne yaprağı, kereviz sapı vs. de ekleyebiliriz.Ben bu defa hepsini unuttum:)Hazırladığımız kemik suyunu bir başka tencereye alıyoruz, kemiklerin üzerindeki etleride içine didikleyebiliriz. Bir kasede unu soğuk suyla iyice karıştırıp,kemik suyuna ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. Yarım limon suyu ve yumurta sarısı ile terbiye hazırlayıp, ılınan çorbamıza ekliyoruz. Sirke ve sarımsaklı servis yapıyoruz. Bu soğuk havalarda tavsiye edilir. Afiyet olsun...

6 Aralık 2009 Pazar

Harf Şehriyeli Domates Çorbası...

Domates çorbasını ilk defa bu şekilde pişirdim, çok sevdik...
İçine harf ve sayı karışık şehriyelerden koydum ve fincan şeklindeki büyük kaselerde servis yaptım, çok eğlenceli oldu...Aslında tam çocuklar için hazırlanabileck nefis bir çorba...Tarladan yeni toplanmış mis gibi çanakkale domatesi olsa lezzeti kesinlikle farkeder tabi bu mevside nerdeeeee...Neyseki ben yazdan hazırlamıştım kış için tam bol zamanında dolaba kaldırmıştım:)Bu mevsimde çok ihtiyaç olmadıkça domates almıyorum zaten...
Malzemeler;
*3 büyük domates
*1 fincan şehriye
*zeytinyağı
*1 yumurta
*Yarım limon
*Maydanoz
*Tuz-Karabiber
Domatesleri rendeliyoruz, zeytinyağı ile birlikte çiğ tadı geçene kadar kavuruyoruz. 1 lt. kadar sıcak su ve tuz ekleyip kaynadıktan sonra şehriyeleri ekliyoruz. Piştiğinde demlenmesi için 5 dk bekleyip, yarım limon suyu ve 1 yumurta sarısı ile hazırladığımız terbiye ile çorbamıza kıvam veriyoruz.Burada önemli olan herzamanki gibi yumurtanın çorbanın içinde birden pişmemesi görüntü açısından hiç hoş olmaz. Bunun içinde terbiyenizin içine birazcık çorbanın suyundan ekleyip, süzgeç yardımıyla çorbaya yavaş yavaş eklenmesi. Son olarak isteğinize bağlı karabiber ve serviste maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Bu kaydı yazarken, bir yandan da Kemik suyu çorba pişiriyorum, sonuç güzel olursa onuda yazarım:)


3 Aralık 2009 Perşembe

Bizden Bayram Lezzetleri:)

Bayram biteli bir hafta olacak ama ben ancak zaman bulabildim...
Bizden bayram lezzetleriii!!!
Annemlerin ellerine sağlık:)
Bu akşamlık fotoğraflar, ayrıntıları yarın yazarım artık...
Bayramda bol bol tatlı yediğimi, sağlık açısından tv lerde tatlıyı çok kaçırmayın uyarılarına kulak asmadığımı itiraf edeyim:) Pişman mıyım hayırrrrr!!!
Özellikle bayram tatlısı için, bayramları bekleyen bir çocuktum ben:) acayip tatlıya düşkünlüğüm var!!!Uyanır uyanmaz evdeki tatlıyı, pastayı yiyebilen ve üstüne kahvaltı eden biriyim, eşim önce çok şaşırıyordu ama artık o da alıştı:)
Fotoğraflarda gördüğünüz gibi bayram tatlılarının lezzetleri de görüntüleri kadar nefisti...Tarif vermek isterdim ama malesef ben yapmadığım için yazamıyorum bile!
Bayramda anneme yardım olsun diye yapabildiğim tek çeşit var :(bu kadar zor tarifin yanına çok pratik, lezzetli çok beğenildi die yazayım bari; 1 kase süzme yoğurdun içine 2-3 adet kabuklarıyla salatalığı rendeliyoruz.Ayrı bir kapta rendeleyip suyunu sıkarsanız çok daha iyi olur.İçine bol dereotu, az mayonez ve az tuz ekliyoruz. Üzerine sızma zeytinyağı gezdiriyoruz...Nasıl ama kadar zor tariflerin fotoğrafını koy, üstüne bu kadar basit bir tarif yaz sadece!!! Domates çorbası yaptım geçen hafta fotoğraf ve tarif bekliyor yarın onu tarifiyle birlikte yayınlıycam:)Benden şimdilik bu kadar...Hemen iş başına dönmeliyim!