17 Temmuz 2009 Cuma

Türkiye'deki en ucuz şeyin insan hayatı olduğunu biliyormuydunuz?

Sabah Radyo D 'de Hakan Gündüz'ün programını dinliyordum, her sabah olduğu gibi Uğur Dündar'la canlı telefon bağlantısı yapıp gündem hakkında konuşuyorlar...
Ve aslında hepimizin bildiği fakat başka birinin ağzından duyulduğunda insanın yüzüne çarpan bir gerçek var ülkemizde; İnsan hayatının ne kadar ucuz olduğu...!
Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketleri sonucunda bir çok insanın kaybolduğunu ve bir çok insanın hayatını kaybettiğini, Çeşme sahillerinde kurulan ve sayıları artan orkinos çiftlikleri sonucu denizin hızla kirlendiğini ve köpürmeye başladığını, Bursa'daki özellikle otomotiv sanayinin metal atıklarının Nilüfer Çayı adı altında dere şeklinde Marmara Denizi'ne aktığını ve İstanbul'da denize girmenin sadece bir ağır metal banyosu olduğunu biliyormuydunuz?
Biz ne zaman bu ülkenin kıymetini bilip, çocuklarımızın da sağlıklı, temiz, bozulmamış bir ülkede yaşama haklarının olduğunun farkına varacağız?

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Hiç birazaman farkına varılmayacak canım...
Çünkü burası türkiye kendi insanımıza geren ilgiyi vermiyoruz maalesef..

hdidem95 dedi ki...

♥ Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..