15 Eylül 2009 Salı

Hayırlı Kandiller ve Son İftar Sofraları için Öneriler...

Artık ramazanın son günleri...Son iftarlar...Son bir kaç öneri;
*İftariyelikler:)
*Mercimek Çorbası
*Közlenmiş Patlıcan Salatası
*Sarımsaklı Yoğurtlu Mantar Kavurma
*Mevsim Salata
*Baharatlı Sirke Soslu Tavuk
*Kremalı Patates
*Pilav
*Kaymaklı Ekmek Kadayıfı-Fıstık Sarma

Tavuk ve Mantar Tarifini yazıyorum bu defa;
MANTAR KAVURMA
Çok pratik, çok lezzetli benden söylemesi:) Misafirlerim için en çok hazırladığım tariflerden...Miktar yazmıyorum kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Ben 3-4 kişi için yarım kilo mantar kullanıyorum. Mantarlar temizlenip, hazırlandıktan sonra 4 bölünüp, teflon tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirilir, suyunu iyice çektikten sonra zeytinyağı, tuz ve toz kırmızı biberle 1-2 dk kavrulup soğumaya bırakılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve ufalanmış patates cipsi ile karıştırılarak servis edilir.
BAHARATLI SİRKE SOSLU TAVUK
Bu tarifi aslında tavukla ilk defa deniyorum, orjinali kontrfile ile hazırlanıyor. Harika bir sonuç yumuşacık bir lezzet...
*5 Parça Tavuk Bonfile veya Kontrfile
*1 Diş Sarımsak
*1 Tatlı Kaşığı Kekik
*1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
*3 Çorba Kaşığı Sirke (1 tatlı kaşığı balla karıştırılmış) &Elma sirkesi tavsiye edilir.
*1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*Tuz-Karabiber
*2-3 domates (kabukları soyulup, doğranmış ve püre haline getirilmiş)
Et parçalarını bir kaba koyup, sarımsaklar, kekik, pul kırmızıbiberi üstlerine serperek, ballı sirkeyi gezdirin ve buzdolabına kaldırıp, etleri ara sıra altüst ederek 1-2 saat bekletin. Bekletme süresi dolunca tencereyi buzdolabından alıp, etleri bir tabağa çıkarın. (tencerede kalan baharatlı karışımı saklayın)Domates püresini, etlerin bekletildiği baharatlı karışıma ekleyip karıştırın. Zeytinyağını teflon tencereye koyup, yağı kızdırın. Yağ kızınca etleri koyup, her iki yanlarını 1 'er dakika kızartın. Üstlerine tuz ve karabiberi serpip, tenceredeki domates püreli karışımı ekleyerek, tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısıp, tavukları sosun içinde 35-40 dk kadar pişirin. Tavuk eti daha çabuk piştiği için 35-40 dk yeterli ancak kırmızı etler için 50-55 dk pişirilmesi gerekiyor.
Tatlılar kuzenden:)
Eeeee üzerine türk kahvesi ve tatlıların yanına bergamotlu çay tavsiye ediyorum...
Afiyet olsun:)



































4 yorum:

nalan dedi ki...

akşam giderken anneciğime kaymaklı ekmek kadayıfı alayım bari.
bayılıyorum ben bu blog işine :)
plan program hazır işte!

Tijen dedi ki...

Hepsi de birbirinden güzel görünüyor harika!

Limonlu Kek dedi ki...

Her zamankinden daha güzel, mutlu, umutlu, , sevdiklerinle geçireceğin, hayırlı bir bayram diliyorum. Sevgiler...

beste dedi ki...

of bayildim menuye hele o samfistikli sarma yok mu beni benden aldi:)