27 Temmuz 2009 Pazartesi

Balık keyfi...Sübye Güveç!

Yine Birsen Annemin mutfağından...
Nefis balık sofrası...
Bahçeden yeni toplanmış rokalar ile mis gibi roka salatası, mezgit ağırlıklı çeşitli balıklardan oluşan, Balık tava ve Sübye güveç...daha ne olsun:)
Bu aralar sadece yemekle meşgulum pişirme olayına ne zaman giricem pek belli değil; bu havalar beni mahvetti:):):)
Hemen Sübye güveç tarifini veriyorum;
Malzemeler;
10 adet Temizlenmiş sübye
10 adet arpacık soğanı
5 adet yeşil biber
1 adet havuç
1 büyük patates
10 adet mantar
3 adet soyulmuş domates
tuz- karabiber
kekik-pulbiber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peynir
1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı;
Sübyeler 1 lt. sirkeli suda 15-20 dk. haşlanır. 2'şer cm.lik kareler halinde doğranır. Tencerede zeytinyağı ile soğan, havuç, biber (sırası ile) sarımsak sotelenir. Doğranmış mantarlar, domatesler eklenir.Hepsi birlikte sotelendikten sonra, sübye ve patatesler ilave edilir. Baharatlar eklenir.Gerekirse çok az su ilave edilebilir.Patatesler piştikten sonra ocaktan alınır. Karışım fırın kabına alınıp küzerine pulbiber ve kaşar peyniri serpilir. 15-20 dk. kaşar eriyene kadar fırında pişirilir. Deniz ürünleri sevenler için tavsiye edilir...














1 yorum:

beste dedi ki...

guvece bayilirim subyeli hic denememistim cok iyi fikir:)