22 Temmuz 2009 Çarşamba

Enez-Yayla Sahili...

SAROS KÖRFEZİ
Trakya topraklarının Ege denizindeki kıyısı Saros körfezi, tertemiz kumsallarla kaplı bir kıyı şerididir. Saros körfezi su altı akıntılarının fazla olması, herhangi bir büyük yerleşimin ve sanayileşmenin olmaması sebebi ile Ege denizinde yer alan en temiz bölgelerden biridir. Ve iddia şudur ki; Saroz Körfezi dünya üzerinde kendi kendini temizleyen 3 denizden biridir.
YAYLA
Yayla sahili Saros Körfezinin büyük yerleşimlerinden biridir. Otel bulunmaz ancak pansiyonlar ve haftalık- aylık olarak kiralanan bir çok müstakil evler mevcuttur. Yayla sahiline ulaşım Enez yolu ile sağlanır. Enez yoluna girildikten 25 km. sonra sola dönülerek 8 km sonra Yayla köyüne varılır. Yayla köyünden 3 km sonra ise Yayla sahil yerleşimine ulaşılır. http://www.saroskorfezi.com

Genel bir bilgiden sonra gelelim benim çektiğim fotoğraflara...
Fotoğraf çekilirken hala canlıydı:)

Bu fotoğraflar haziranın 14'ünde çekildi...Gördüğünüz gibi kayısılar hala yeşil...O kadar güzel oldular ki bol bol yedik...:) Bol bol komşulara dağıtıldı, reçel yapıldı:)




















2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Resimler harika canım paylaşım için yüreğine sağlık...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Fotoğrafların hersi birbirinden güzel. Dalından kayısı yemek de ayrı güzeldir eminim :) Sayende bir yerden daha haberim oldu.
Sevgiler