23 Temmuz 2009 Perşembe

Siyah-Beyaz Kup


Bu aralar doğru düzgün mutfağa girmiyorum, yemek tarifleri, denemeleri:)! kışa kaldı...:)
Araya bir tatlı tarifi sıkıştırayım Oktay Usta'nın tariflerinden...Haziran ayından beri yayınlanmayı bekliyor.Tatlı Birsen annemden:) Annemin ellerine sağlık...
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 kaşık un (yemek kaşığı)
2 kaşık nişasta
1 kaşık kakao
1 paket vanilya
hindistancevizi
çikolata rendesi
taze nane
Yapılışı;
Süt, şeker karışımı şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtılır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, nişasta yarım çay bardağı süt ile karıştırılır. Yavaş yavaş süt-şeker karışımına eklenir. Ocağa alınır pişirilir, kaynamaya başlayınca vanilya eklenir. Karışımın yarısı kuplara paylaştırılır, diğer yarısına 1 kaşık kakao ile edilip karıştırılır. Soğuduktan sonra vanilyalı karışımın üzerine dökülür. Zevkinize göre hindistancevizi, çikolata rendesi ve taze nane ile süslenip servis yapılır....Yaz ayları için dondurma ile servis edilmesi şahane olur:)
Afiyet olsun...



10 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımmm hımmmhımmm ağzımın suları aktı canım harika gözüküyor annenin ellerine sağlık ben kupun birini aldım birara bırakırım:))
Hayırlı cumalar..

cakiltasi dedi ki...

bu arada pembe çikolata, bu etiketleri nasıl yan tarafa taşıdığını sorabilir miyim? benim şablonda bana öyle bir seçenek sunulmamış hiç. keşfetmeye çalıştım ama beceremedim.

pembecikolata dedi ki...

Selam canım,
Her yeni kayıtta aşağıda 'bu kayda yönelik etiketler' yazan boşluğa isteğine bağlı bir sınıflandırma yapabilirsin. Kayıtla birlikte etiketler sağ tarafta otomatik olarak görünecektir.
Selamlar:)

cakiltasi dedi ki...

Pembe çikolatacım,
Ben o etiketleme işini arada yapıyorum. O sadece kaydımın altına çıkıyor. Ona tıklayınca da o etiketle ilgili daha önce yazılmış gönderileri getiriyor. Sanırım senin şablonun etiketleri yana koyacak şekilde düzenlemiş. Çünkü bende yanda öyle düzen yok:(

Sanırım html kodda bir düzen yapmak lazım.
Teşekkür ederim yine de.
Sevgiler.

pembecikolata dedi ki...

canım tekrar inceledim gadget ekle'den sonra etiketler seçeneği var, oradan önceden eklemen gerekiyor. Çözmeye çalışalım acaba şablon farklı mı sende?

cakiltasi dedi ki...

aaaa evet ya dediğin gibi yaptım sağolasın. ama o kadar çok etiket vermişim ki onları bir toplarlayayım şimdi.

çok teşekkürler.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

yummy!

sunum cok ho$ olmus!

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

NE KEYİFLİ VE YENİLESİ...

Adsız dedi ki...

ne nişastası buğday mı??

Adsız dedi ki...

ne nişastası??