22 Mayıs 2010 Cumartesi

Çilekli Tavuk Göğsü...

Bugün aştım kendimi; bloguma 2 yeni kayıt yaptım:)
Çok uzun bir aradan sonra bugün evden hiç çıkmadım, evin tadını çıkarıyorum...Çok özlemişim...
Eeee biraz mutfağa girmekte çok ii geldi bana...Bende mevsime uydum doya doya çilek mevsimini yaşıyorum, ayrıca deli gibi erik yiyorum, yaz mevyalarını çok özlemişim...Baktım yemek bloklarında bu aralar çilekli tarifler revaçta bende hemen kendime en uygun olanı, pratik olanı seçtim ve ortaya harika bir lezzet çıkarmayı başardım:)
Zaten tatlı delisi ben, bu aralar işi iice abartmış durumdayım, bol meyva bol tatlı asla vazgeçemekdilerim...:)
Çilekli tavuk göğsü fikri gerçekten harika!!!
Malzemeler;
1 bardak un
10 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
2-3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı nişasta
Bol damla sakızı veya damla sakızlı falım
2 paket vanilya
Çilek sos için; yarım kg çilek, 2,5 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta
Un, nisasta, şeker ve sütü muhallebi kıvamında pişirin, altını kapatıp margarin damla sakızı ve vanilyayı ekleyip bolca çırpın. Tavuk göğsünü uygun bir kaba boşaltıp, soğumaya bırakın. Bu arada çilekleri ortadan ikiye kesip bir sıra çilekle süsleyin. Geri kalan çilekleri robatton geçirip, şeker ve nişasta ile pişirin. Ilındıktan sonra üzerine dökün.Buzdolabında soğumaya bırakın...Afiyet olsun...
Kesinlikle çilek, erik , kiraz gibi mevsimleri kısa meyvaların tadını çıkarın, bol bol yiyin, yaza merhaba deyinnn...:)





Hiç yorum yok: