14 Haziran 2009 Pazar

Ev Yapımı Gül Reçeli

Birsen annemin gül reçeli...:)
O kadar lezzetli ki bu reçele bayılıyorum...Tarif çok zor değilmiş ama kokulu pembegül bulmak gerekiyor mutlaka ve kıvamını çok iyi tutturmak!...Annemin ellerine sağlık...
  • Malzemeler;
  • 1Kg. Kokulu reçellik Gül (Tabiki sadece pembe yaprak kısımları:)
  • 1 Kg. toz şeker
  • 1 Çay bardağı limonsuyu
  • 1 Su bardağı su
  • Yapılışı;
  • Gül yıkandıktan temizlendikten sonra mutfak makasıyla küçük parçalara bölünür.Üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilip, ovulur. (Buradaki tamamen el marifeti:) Daha sonra tencereye alınır, 1 bardak su ilave edilip 20-25 dk. kıvamı buluncaya kadar kaynatılır. Afiyet olsun:)
  • Not: Diğer reçeller gibi çok kaynatılması gerekmiyor.


Hiç yorum yok: