8 Aralık 2009 Salı

Kemik Suyu Çorba

Havalar soğuk, ne yapmalı bol bol çorba:)
Ama şimdiden söylemeliyim çok lezzetli ama sirke ve sarımsaklı olduğu için haftasonu için önerilir:):):)
Malzemeler; Ölçü vermiyorum miktarı isteğinize bağlı ayarlayabilirsiniz.
*Kaynatmak için kemik
*1-2 çorba kaşığı un
*1 yumurta
*yarım limon
*sarımsak
*sirke
*tuz
İlk önce kemikleri düdüklü tencerede kaynatıyoruz.Et suyu hazırlarken kullandığımız defne yaprağı, kereviz sapı vs. de ekleyebiliriz.Ben bu defa hepsini unuttum:)Hazırladığımız kemik suyunu bir başka tencereye alıyoruz, kemiklerin üzerindeki etleride içine didikleyebiliriz. Bir kasede unu soğuk suyla iyice karıştırıp,kemik suyuna ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. Yarım limon suyu ve yumurta sarısı ile terbiye hazırlayıp, ılınan çorbamıza ekliyoruz. Sirke ve sarımsaklı servis yapıyoruz. Bu soğuk havalarda tavsiye edilir. Afiyet olsun...

1 yorum:

pelince dedi ki...

Çorba tam şifa çorbası olmuş,ellerine sağlık..peçeteye ve servis altlığına bayıldım ,çok güzel...