3 Aralık 2009 Perşembe

Bizden Bayram Lezzetleri:)

Bayram biteli bir hafta olacak ama ben ancak zaman bulabildim...
Bizden bayram lezzetleriii!!!
Annemlerin ellerine sağlık:)
Bu akşamlık fotoğraflar, ayrıntıları yarın yazarım artık...
Bayramda bol bol tatlı yediğimi, sağlık açısından tv lerde tatlıyı çok kaçırmayın uyarılarına kulak asmadığımı itiraf edeyim:) Pişman mıyım hayırrrrr!!!
Özellikle bayram tatlısı için, bayramları bekleyen bir çocuktum ben:) acayip tatlıya düşkünlüğüm var!!!Uyanır uyanmaz evdeki tatlıyı, pastayı yiyebilen ve üstüne kahvaltı eden biriyim, eşim önce çok şaşırıyordu ama artık o da alıştı:)
Fotoğraflarda gördüğünüz gibi bayram tatlılarının lezzetleri de görüntüleri kadar nefisti...Tarif vermek isterdim ama malesef ben yapmadığım için yazamıyorum bile!
Bayramda anneme yardım olsun diye yapabildiğim tek çeşit var :(bu kadar zor tarifin yanına çok pratik, lezzetli çok beğenildi die yazayım bari; 1 kase süzme yoğurdun içine 2-3 adet kabuklarıyla salatalığı rendeliyoruz.Ayrı bir kapta rendeleyip suyunu sıkarsanız çok daha iyi olur.İçine bol dereotu, az mayonez ve az tuz ekliyoruz. Üzerine sızma zeytinyağı gezdiriyoruz...Nasıl ama kadar zor tariflerin fotoğrafını koy, üstüne bu kadar basit bir tarif yaz sadece!!! Domates çorbası yaptım geçen hafta fotoğraf ve tarif bekliyor yarın onu tarifiyle birlikte yayınlıycam:)Benden şimdilik bu kadar...Hemen iş başına dönmeliyim!























































5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

oooo resmen şölen:))

Anneciğinin ellerine sağlık canım...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hepsi muhteşem görünüyor.annenin ellerinize sağlık.ben o tatlıyı çok merak ettim.şahane görünüyor.afiyetle rolsun.sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Tam bir ziyafet olmuş,anneciğinin ellerine sağlık.. dolmalarda aklım kaldı :)

Sevgiler..

Tijen dedi ki...

Bundan iyisi Şam'da kayısı diye boşuna söylememişler, daha ne olsun ki???

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

o tatlı var ya..muhteşem gözüküyor..masa zaten harika..bayram sizin eve gelmiş gerçekten canım:)