O kadar lezzetli ki bu reçele bayılıyorum...Tarif çok zor değilmiş ama kokulu pembegül bulmak gerekiyor mutlaka ve kıvamını çok iyi tutturmak!...Annemin ellerine sağlık...
- Malzemeler;
- 1Kg. Kokulu reçellik Gül (Tabiki sadece pembe yaprak kısımları:)
- 1 Kg. toz şeker
- 1 Çay bardağı limonsuyu
- 1 Su bardağı su
- Yapılışı;
- Gül yıkandıktan temizlendikten sonra mutfak makasıyla küçük parçalara bölünür.Üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilip, ovulur. (Buradaki tamamen el marifeti:) Daha sonra tencereye alınır, 1 bardak su ilave edilip 20-25 dk. kıvamı buluncaya kadar kaynatılır. Afiyet olsun:)
- Not: Diğer reçeller gibi çok kaynatılması gerekmiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder