30 Mayıs 2009 Cumartesi

Bulgur Pilavı...

Çok sık pişiremesemde çok severim bulgur pilavını...Aslında başlı başına bir yemek bence...Pilav ve yoğurt afiyet olsun:)
  • Malzemeler;

1 Bardak pilavlık bulgur

1 Adet soğan

1 Adet büyük boy domates

2 Adet sivri biber

1 kaşık domates salçası

Zeytinyağı

Tereyağı veya margarin

Kurunane- Karabiber

Yapılışı; Soğan ve biber zeytinyağı ve tuz eklenerek sotelenir. Küçük olarak doğranmış domates eklenir, birlikte çevrildikten salça ve karabiber eklenir. 2 bardak sıcak su eklenir, kaynamaya başlayınca yıkanmış 1 bardak bulgur eklenir. Suyunu yavaş yavaş çekmeye başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir. Pişmeye yakın 1 yemek kaşığı kurunane üzerine serpilir ve demlenmeye bırakılır. Her pilav gibi kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Not olarak ; ben 1'e 2 kullandım ölçüyü ama kullandığınız domatesin sulu olup olmamasına göre ölçüyü ayarlayablirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

I like your blog!
You must be a Vista user!