- Malzemeler;
1 Bardak pilavlık bulgur
1 Adet soğan
1 Adet büyük boy domates
2 Adet sivri biber
1 kaşık domates salçası
Zeytinyağı
Tereyağı veya margarin
Kurunane- Karabiber
Yapılışı; Soğan ve biber zeytinyağı ve tuz eklenerek sotelenir. Küçük olarak doğranmış domates eklenir, birlikte çevrildikten salça ve karabiber eklenir. 2 bardak sıcak su eklenir, kaynamaya başlayınca yıkanmış 1 bardak bulgur eklenir. Suyunu yavaş yavaş çekmeye başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir. Pişmeye yakın 1 yemek kaşığı kurunane üzerine serpilir ve demlenmeye bırakılır. Her pilav gibi kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Not olarak ; ben 1'e 2 kullandım ölçüyü ama kullandığınız domatesin sulu olup olmamasına göre ölçüyü ayarlayablirsiniz.
1 yorum:
I like your blog!
You must be a Vista user!
Yorum Gönder