Eşim bal ve fındık ezmesiyle
yedi ...Tatlı veya tuzlu her türlü nefis...
Yanında Ahudu reçelini de tavsiye ederim...
- Tarif çok basit;
- 1 Su bardağı süt,1 su bardağı un, 1 yumurta, tereyağı,1 çay kaşığı tuz,isteğe bağlı kabartma tozu...
Yumurta ve sütü çırptıktan sonra unu eleyerek karışıma ekleyin, çok iyi karışmış olması çok önemli. Eğer kabartma tozu ekleyeceksiniz unla birlikte eleyerek karışıma ekleyin.Ben ekledim. Tava da isteğe bağlı çok çok az tereyağ veya sevmeyenler için margarin de olabilir eritilir ve karışım bir kepçe yardımıyla tavaya iyice yayılır alt üst edilerek pişirilir. Afiyet olsun:)
Erik ve çilek fotoğraflarını çekmek büyük zevk biraz uğraştım ama değdi:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder