16 Mayıs 2009 Cumartesi

FOLYODA BALIK


Çok pratik, lezzetli, fırında balık sevenler için levrek tarifi...Cuma akşamları çok sık pişirdiğim bir balık tarifi:)

Yanında domatesli roka salatası müthiş oluyor:)Salata sosu için; taze sarımsak, zeytinyağı ve tuz üçlüsü çok yakışır. Balığın yanına bir de Deniz börülcesi...Ben yeni keşfettim çok lezzetli her zaman bulamayabilirsiniz ama bulursanız kaçırmayın deneyin...


Malzemeler (2 Kişilik)


  • 2 Adet Levrek

  • 1 Küçük Soğan

  • 1 Küçük Patates

  • 1 Limon

  • 2 Adet Defne Yaprağı

  • Zeytinyağı - Tuz

  • Alüminyum Folyo

Yapılışı;


Balıklar yıkandıktan sonra, balıkların boyunda hazırlanmış folyonun üzerine alınır. Balığın üzerine yuvarlak kesilmiş patates dilimleri, bir dilim limon ,(iyi pişmesi için balığın üzerine çizik atılır), defne yaprağı, yuvarlak kesilmiş soğan dilimleri dizilir. Üzerine tuz ve zeytinyağı gezdirilir. Folyo şeker paketi gibi kapatılır. 200 derecede 45 dk. pişirilir.

Hiç yorum yok: